Hardt for seg på åpning av Påskesamlingen 2014

påskesamling2014

Havet gir og havet tar. Fem av ni fevaer gikk ut i dag på årets påskesamling, en etter en kom tilbake som ubåter, én med ødelagt mast – en annen uten kick. To av tre 29er’e brakk masten og siste revnet storseilet. Samtidig kom 6 Lasere inn med brukket mast. Med andre ord var mange glad for at de ble igjen på land, for noen var å få være med en tur i ribben nok. Høye bølger, yr og mye vind skapte vanskelige og uoversiktlige forhold for seilerne idag.

Mange materielle skader – I følge yr.no var det oppe i 11 m/s da seilerne var utpå. Bølgene var oppe i en meter i høyde og det ble fort kaotisk. Mange kom inn igjen med en eller annen form for skader. Blokker som har røket, slitasje på tau, seil og båt og noen person skader. Den største skaden blant de fem fevaene som var ute var en u-formet mast, i tillegg til alle små skader.

20140412_201807

Måtte sy fire sting – I tillegg til alle båtskadene kom en feva-seiler inn med 1,5 cm kutt i huden under venstre øyebryn. Kuttet var 2-3mm dypt og silblødde. Etter litt stripsing i klubbhuset bar det rett til legevakten hvor han fikk fire sting.

Taktikk undervisning på land – Christen With holdt taktikkundervisning for seilerne etter at alle var berget i land. Hva man må tenke på før og under regatta sto i fokus. Seilerne fikk lagd en sjekkliste over ting som burde bli gjort et call på før og under en regatta. Vi kommer tilbake med et sammendrag så snart feva.no er oppe igjen.

Kjent for god mat – Moss Seilforening har dratt på seg et rykte med servering av god mat. I dag ble det servert kylling og ris med salat. Det var god lyd i matsalen da 90 seilere pluss trene skulle ha mat. At klubbhuset bare rommer 60 personer tyder på god logistikk!

En fordel på første serie i Havfonn Cup – Seilere som nå seiler Påskesamling ligger et skritt foran og er bedre mentalt forberedt til første Havfonn Cup som arrangeres første helg etter påske. Trener under samlingen, Per Horn, var fokusert på treningen under ukens påskesamling.

Tilpasset seilertrening – Seilerne dro på treningssenteret Spenst i Moss etter middag. Etter en oppvarming på spinning fikk seilere en smakebit på mange seilertilpassede core-øvelser.

You may also like...