Høststormen kastet i trynet

12 sekundmeter og høye bølger gjorde at ikke alle seilerne fikk dra ut å seile i dag. Tiltros for de vanskelige forhold ble det gjennomført tre treningsregattaer i første økt. Det var meldt synkende vindforhold og håpet ble stort blant de feva’ene som ikke hadde fått lov til å dra ut å seile i første økt. Vinden dabbet ikke av, men det sto ikke i veien for «Norwegian Dinghy Americas Cup Challange».

Ikke alle fikk seile i dag – På grunn av mye vind og høye bølger ble de letteste, samt de uerfarne igjen på land av sikkerhetsmessige årsaker. Første økt gikk med til tre treningsregattaer med fokus på start og å ikke kullseile.

Jeg kjente vannet sile ned i nakken når vi seilte inn i de største bølgene som slukte båten, sier en våt og kald Steffen Hansen på vei inn.

Norwegian Dinghy Americas Cup Challange – I siste økt ble det lagt opp til en felles regatta. Det var egentlig meningen med en bane fra America Cup, men pga. vindforholdene ble det en god gammeldags olympisk bane i stedet for. Alle klassene deltok, med to minutters mellomrom fra startskuddet gikk.

Vanskelig å komme ut og inn på vannet – Det er ikke så lett å sjøsette en feva i over 10 m/s i medvind. Lettere blir det ikke når man kommer i kjempe fart inn mot slippen. Da gjelder det bare å få ned det blafrende storseilet og seile på fokka.

Tradisjon – Nå er det andre år på rad det har blitt arrangert NSF Høstsamling på Moss Seilforening og det har begge ganger blitt en suksessrik helg med mye bra seiling og mange glade seilere. Heretter har det blitt en tradisjon, fastsetter Per Christian Bordal.

Jeg tror vi bare sier at dette blir en tradisjon, så sees vi neste høst også! sier Per Christian Bordal fra seilforbundet og på vegne av Moss Seilforening.

Veldig lærerikt – Flere seilere jeg har snakket med synes at treningssamlingene er de mest lærerike samlingene. NSF er flink til å hoste opp flinke trenere og vi håper på enda flere treningsamlinger neste år.

Vell gjennomført – Dette er andre året Moss Seilforening og NSF står bak høstsamlingen. Seilerne er veldig glad for sånne avslutninger på sesongen, spesielt når Moss byr på så mye vind!

Det er ikke første gang Moss Seilforening har arrangert treningssamling i år, Påskesamling og tomannsjolle samling tidligere i år har også vært veldig vellykket.

 

You may also like...