Moss gikk av med seieren i sesongens første Havfonn cup

Seier til Moss: Caroline Heiberg og Marie Bordal fra Moss vant sesongens første Havfonn cup, tett etterfulgt av Asker-seilere. Foto: Allan Bjørnstad

I helgen arrangerte Asker Seilforening første del av Havfonn cup, og hele 13 båter stilte til start lørdag. Med store forventninger til live-tracking på lørdag og mye vind på søndagen, gjennomførte Feva-seilerne åtte av åtte gode seilaser.

Flau vind og lite fart – Lørdagen ba på flau vind og lite fart. Første seilas ble avblåst etter 30 min og ”Ap’en” kom opp kort tid etter. Etter mye dupping og driving ble båtene tilslutt tauet inn. Seilerne koste seg med vafler og kaker mens de ventet på mer vind.

– Jeg liker best å seile i vind jeg, sier Stian Eide optimistisk.

Regatta ble det allikevel – Tiltross for lite vind og en avblåst regatta, gjennomførte seilerne nå fire seilaser på rappen. Etter noen tjuvstarter og mye følelser klatret Caroline Heiberg og Marie Bordal opp på toppen av resultatlisten med to førsteplasser og to andreplasser.

VIND! – Med god stemning på Blakstadtangen søndag morgen, tiltross for litt grått vær var vinden i dag noe å glede seg til. Yr hadde meldt opptil 9 m/s, selv om dette var vanskelig å tro for de som lå og duppet ute i fjorden. Etter kort tid, uten at noen rakk å reagere hadde vinden sluppet gjennom Drøbak og fylte indre Oslofjord i ett vindkast.

Tøft vær – Etter mye sol på lørdagen, krøp seilerne inn i lag på lag med godt og varmt tøy på søndagen. Vinden blåste opp mer og mer utover dagen. Bølgene ble større og større og dette ga seilerne en tøff utfordring. Etter mye kullseiling og fire gjennomførte seilaser fikk seilerne endelig kommet inn og varmet seg.

Tøffe forhold: Det skal mye trening til for å holde båten balansert i mye vind. Foto: Allan Bjørnstad

Spredte plasseringer – Det var mange spredte plasseringer. Med en førsteplass, to andreplasser og en femteplass gikk Mossejentene Caroline Heiberg og Marie Bordal av med første plassen med til sammen 9 poeng! Fulgt av Jens Bjørnstad og Stian Eide med 11 poeng og Edvard Stiansen og Sindre Ekern med 16 poeng fra Asker.

Se resultatliste her

Gå til regattaen egnes sider

You may also like...