Seiling i kulda

Det er kaldt å seile på vinteren. Foto: Matt Toynbee

Det er kaldt å seile på vinteren. Foto: Matt Toynbee

Høsten er kommet, det blir mørkere og kaldere i både luft og vann. Da er det viktig å kle seg godt og holde varmen på vannet. Her er noen tips til seiling på høst/vinters tid og på våren. 

Klær:

Tørrdrakt – Tørrdrakten er perfekt for vinter seiling / trening . Den vil holde deg tørr og varm. Se etter en med sokker, beina er ett av de første stedene du blir kald. Et godt tips er å kjøpe en som er litt for stor, da vil du få mye luft som kan varmes opp inni tørdrakten. Husk ullundertøy og ullsokker, som holder på varmen selv når det tilføres fuktighet. Tar du på deg for mye begynner du å svette og det blir kalt når det fryser. Det gjelder å finne en ballansegang.

Tykk våtdrakt – Fordelen med en tykk våtdrakt er at den er mer fleksibel. Det blir lettere og bevege seg og den er også litt billigere. Husk armer og ben.

Hodeplagg – Det er ekstremt viktig med noe varmt om ørene, ull er det beste, men fleece er det mest behagelige.

Buff – En ull buff er utrolig deilig og ha rundt halsen (utenpå tørrdrakt/våtdrakt) for å holde varmen.

Hansker – På vinterstid vil jeg faktisk anbefale neopren hansker, for ett vært tilfelle.

Solbriller – Selv om det er vinter og kaldt kan sola ta stor skadet på øynene. Det er viktig å bruke solbriller alltid, solstrålene blir mye sterkere på sjøen fordi vannet reflekterer solstrålene.

På vannet:

Vær alltid i bevegelse – Det er viktig og holde seg i aktivitet. Blir man kalde så ta 10 raske slag, det gjelder å gjøre seg varm, ikke vente på å bli varm.

På land igjen:

  • Ikke bruk varmt vann – Varmt vann fra springen vil brenne huden din, bruk alltid kaldt vann først, det vil føles varm. Deretter kan du gradvis bruke varmere vann!
  • Håndvarmere – Godt alternativ.

God seilas!

You may also like...