Treningssamling i Grebbestad!

Da har vi vert og seilt i Grebbestad i Sverige. Vi var 7 seilere og noen foreldre fra Risør, som dro dit. Vi bodde på Grebbestad fjorden som var noen hundre meter fra seilehytten. Vi ble tatt godt i mot av svenskene når vi ankom på kvelden. Vi var nesten 40 seilere og 5-6 trenere. Så man møtte seilere i alle års klasser og nivåer. Mange av de som var og seilte der, var også på vm så vi kjente noen. Vi seilte rett utenfor seilehytten så det var greit for foreldre å stå på land og få med seg alt.
Vi startet hver morgen med «morgen trening» der vi hadde en jogge tur for å få en bra start på dagen. Den første dagen var det nesten ikke vind, så den første økten ble gjort om til land trening der vi lærte litt om Strategi, taktikk, hva slags muskler som er lurt å trene, vær og vind valg, rigging og trimming, osv. Den andre økten vi hadde blåste det c. 2 s/m da hadde vi noen regattaer der vi skulle «kvalifisere» oss til hvilket nivå vi var på, og ble delt inn i grupper ut i fra det. Man måtte være veldig konsentrert og følge med for og ikke miste farten i båten, og vei valget og planlegging hadde mye å si hvis man skulle holde seg i toppen. På kvelden spiste vi med seilerne og trenerne hadde en sosial overraskelse, det var å spille minigolf med gruppen som du var inn delt i, det var kjempe gøy og man ble bedre kjent med seilerne.
Den andre dagen blåste det ganske bra, ca. 5-6 s/m men det løyet bare mere og mere ut over dagen. Økt en hadde vi med gruppen vår, der de forskjellige gruppene trente på forskjellige ting, de fleste gruppene seilte på baner, og terpet på forskjellige ting. Det var litt vanskelige vind forhold, vinden dreide en del, og den kom fra land så man måtte være oppmerksom hele tiden. Etter lunsj fikk vi utdelt et evaluerings skjema, der vi skulle evaluere oss selv på en skala fra 1-10 på forskjellige ting, også hadde treneren vår gjort det samme på oss, så vi fikk tilbake melding på ting vi gjorde, det var veldig smart fordi da kunne vi sammen linke og se om det var ting vi gjorde bra eller dårlig og fikk tilbake melding som var nyttig! Den andre økten hadde vi race da seilte alle seilerne sammen, v hadde tre starter og når poengsummene var lagt sammen var det en svensk båt som gikk av med en solid seier.
Det var en veldig bra og lærerik helg, lærte masse og hadde det veldig gøy sosialt. Så nå er det bare å glede seg til neste treningssamling: D Brifing før vi skulle ut å seile.

Noen minutter igjen til start.

 

 

 

 

 

 

You may also like...