Vellykket bruk av live-tracking i Havfonn cup

Mange muligheter: Muligheten for følge med direkte og se på regattaen i ettertid åpner for et større publikum. Bildet er fra RS Feva Race 1.

I helgen ble det arrangert sesongens første Havfonn cup, med live-trackingi fokus. I samarbeid med SEILmagasinet skulle Asker Seilforening live-tracke RS Fevaene på lørdag og Zoom 8ene på søndag. Dette ga gode tilbakemeldinger blant seilerne, trenerne og foreldre.

Gir flere muligheter – Live-trackingen gjorde det mulig for foreldre og andre støttespillere å se på regattaen på storskjerm mens regattaen foregikk ute på vannet. Vi har hørt at familie og venner setter veldig stor pris på å kunne følge arrangementet både direkte og i ettertid.

– Det vil gjøre det mer moro å følge seilasene fra land, sier flere av foreldre som vi snakket med.

Trackingen ga også seilerne mye positivt – Å benytte tracking i en læreprosess er en treningssak og man må være litt «voksen i hue» for å kunne dra nytte av all informasjonen som blir tilgjengelig, forteller Hans Petter Jensen i SEILmagasinet, ansvarlig for Sail Race System.

[Artikkelen forsetter under bildet]

Eksperten er på plass: Hans Petter Jensen har vært stasjonert på Asker Seilforening sine lokaler i hele helgen. Foto: Axel Nissen-Lie

Han forteller videre at det ligger så mye, mer informasjon på det internett-     baserte tracking-verktøy enn bare båter og spor i kartet. Hvis man går inn i ettertid og studerer seilasen kan man benytte «Analyzing». Da vil man få mye mer ut av replay- funksjonen. Men i samarbeid med en trener så kan man fort hente tips og bli oppmerksom på hendelser som ikke er så lett å få øye på når man sitter i båten.

Nytt verktøy for debriefingPer Christian Bordal, ansvarlig for bredde og utdanning i Norges Seilforbund mener det absolutt er positivt med tracking. – Som trener er det et flott verktøy under debriefing, særlig i forbindelse med litt rolig analyse på hjemmebane. Dette vil kunne løfte interessen for regatta seiling i fremtiden! sier Bordal avslutningsvis.

Les mer om live-tracking på SEILmagasinet

Her er trackinen av de fem første regattaene i Havfonn cup:

RS Feva Race 1 (kanselert)

RS Feva Race 2

RS Feva Race 3

RS Feva Race 4

RS Feva Race 5

You may also like...